T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / BAŞİSKELE - Başiskele Gübretaş Ortaokulu

Haberler

Mrt

    

Mrt

2.Dönem 1.Ortak Sınav Tarihleri

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

           İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.

          Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

   Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

      "O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Mrt

Şampiyonluk üstüne şampiyonluk!

 

 Akıl ve zeka oyunları ilçe turnuvasında her yıl olduğu gibi iddialı başladık iddialı bitirdik ve 7 BİRİNCİLİK elde ettik. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimiz Samet GÜLÜMSER,Serhat TATAROĞLU,Serhat CİNEMRE ve Sümeyra MORAN’ı tebrik ederiz.

 

İlkokul kademesinde 

 

Pentago İLÇE BİRİNCİSİ: Ceren ÖNEN

Q-bitz İLÇE BİRNCİSİ : Asma BAYRAMOVA

Mangala İLÇE BİRİNCİSİ: Yağmur Serra ALPHAN

Küre İLÇE BİRİNCİSİ: Muhammed İrfan BÜLBÜL

Equilibrio İLÇE ÜÇÜNCÜSÜ :Yusuf Aras AKEROĞLU

 

Ortaokul kademesinde 

 

Mangala İLÇE BİRİNCİSİ :Bünyamin DÖNMEZ

Pentago İLÇE BİRİNCİSİ: Sefa ERTAN

Reversi İLÇE BİRİNCİSİ:Beyza KURT

Küre İLÇE İKİNCİSİ: Kuzey KARABULUT

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında hazırladığımız şubat ayı etkinliğimiz olan deyimler ve atasözleri sergimiz okulumuzda ziyaretlerinizi bekliyor.

Şbt

Her hafta öğrencilerimizin kendileri kontrol ederek seçtikleri En Temiz Sınıf uygulamamızın bu hafta sınıflarını temiz tutarak kazananları ilkokullardan 4/D sınıfı, ortaokullardan ise 5/A sınıfı seçilmiştir.

Şbt

Şbt

Ock

Tarih bilimi içerisinde daima bir gizem barındırır bu sebeple tarih öncesi dönemlerle veya tarihi dönemlerle ilgili bilgilerin en ideal edinilebilecegi bir alan olmalidir ve bu alan da arkeolojidir .Uzman arkeologlar gibi kazı yapmaya çabalayan küçük arkeologlarımız.

Ock

SOSYAL BİLGİLER dersimizde 7.sinif öğrencilerimizle Osmanlı kültür, sanat ve estetik anlayışına örnekler verir kazanımı doğrultusunda Türk el sanatlarımızdan olan Ebru sanatı çalışmamızı gerçekleştirdik.

Ock

Ortaokul tema gönüllüsü öğrencilerimiz okul bahçelerinde meyve ağacı dikim etkinliğini gerçekleştirdiler

Ock

Ortaokul Tema Doğa Eğitimleri programı Erozyonu önleyelim etkinliği doğrultusunda,5.Sınıf öğrencilerimiz Sosyal Bilgiler dersimizde Afetler ve Çevre Sorunlarının nedenini sorgular kazanımı ile bağlantılı olarak yaptığımız etkinliklerle Erozyon ,Sel,Heyelan nasıl oluşur?sorularına cevap bulduk hem de bu afetlerin olumsuz etkilerini azaltmak için Ağaçlandırmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kavramış olduk

Ock

Manevi baharımız, bereket, rahmet ve huzur dolu üç aylar başladı. Üç ayların başlangıcıyla birlikte pano çalışması gerçekleştirdik. Ayrıca Filistinli kardeşlerimiz için dua ederek elimizden geleni yapma umuduyla dua kutusu oluşturduk.

Ock

Kültürel değerlerin korunması ve geleceğe taşınmasında önemli rol oynayan müzelerimiz, tarihin eski dönemlerinde yaşamış toplumları bilim ve sanat açısından inceleyerek hem günümüzü hem de geleceği aydınlatmak amacı taşırlar. Geçmişe ait eserlerle ülkelerin ulusal değerlerin oluşmasına önemli katkılarda bulunan müzelerimiz etkin ve kalıcı öğrenmeyi sağlayan kurumlardır. Bu bağlamda Sosyal Bilgiler Öğretmenlerimiz Handan GÖNÜL ve İshak İNAN koordinatorlugunde okulumuz öğrencilerinin İlimizde bulunan Kocaeli Arkeoloji ve Etnoğrafya müzesini ziyaret etmesi sağlanarak İlimizin tarihi doğal kültürel değerleri açısından tanıtımı yapılarak öğrencilerimizde bu konuda farkındalık oluşturulmuştur.

Ock

Sosyal Bilgiler dersimizde 5.sınıf öğrencilerimiz Haritalar üzerinde yaşadığı yer ve çevresinin yeryüzü şekillerini genel olarak açıklar kazanımımız doğrultusunda sınıfları için Türkiye Fiziki Haritası yaptılar.
Öğrenciler haritaları yüksekliğe göre sulu boyayla boyadılar ve
renklerin yüksekliğe göre değiştiğini, dağların doğu-batı yönünde uzandığını, hangi
bölgelerimizin yüksek, hangi bölgelerimizin alçak olduğunu kavradılar.