Mısra Ezberleme Video Film Yarışması

BAŞİSKELE GÜBRETAŞ ORTAOKULU DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA “MISRA EZBERLEME VİDEO-FİLM YARIŞMASI” ŞARTNAMESİ

1.    Konu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi” Eylem Planı kapsamında “Mısra Ezberleme Video-Film yarışması”

2.    Amaç

Türk Millî Eğitimin temel amaçları doğrultusunda; çocuklarımızın Mısra Ezberleme, anlamaları ve anlatma becerilerinin, duygu, düşünce ve gözlem yeteneklerinin, Türkçeyi yazım kurallarına uygun olarak kullanmalarının geliştirilmesine katkı sağlamaktır. Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

3.    Yarışma İçeriği

Yarışmaya Başiskele Gübretaş Ortaokulu tüm öğrencileri katılabilir. Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) video-film ile katılabilecektir.

4.    Katılım Şartları

1. Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) video-film ile katılabilir.

2.Video-filmler özgün bir şekilde hazırlanacak ve Başiskele Gübretaş Ortaokulu mail adresine (gubretasortaokulu@gmail.com) gönderilecektir.

3. Ezberlenecek mısralar için Dilimizin Zenginlikleri kılavuzu(bk. Ek 7) kaynakçada yer alan memleket şiirleri ve çocuk şiirleri antolojisi kullanılabilir.

Ek:7 Eser listesi

• Memleket Şiirleri Antolojisi

• Mesneviden Seçme Hikâyeler

3.Video-film girişinde, mısraların başlığı ve kullanılan kaynakça belirtilecektir.

4. Videolar en az 60 saniye ve en fazla 720 saniye uzunluğunda olmalı; bu süreyi aşan video-filmler değerlendirme dışı bırakılacaktır.

6. Video-filmlerde kendine özgün resim, çizim, şekil bulunabilir.

7. Video-filmlerin son sayfasına; öğrencinin adı-soyadı ve okulu yazılacaktır.

8. Son tarih 13 Mart 2024 mesai bitimine kadar gönderilmesi gereklidir.

9. Velisinin yazılı olarak açık rıza onayı alınacaktır. Açık rıza onayı veya beyanlarında videoların Müdürlüğümüz yazılı ve görsel basınla paylaşabileceğinin belirtilmesi gerekmektedir. Öğrenci velisi video-fim ile ilgili telif hakkı talep edilmeyeceğini belirmesi gerekmektedir.

5.    Son Müracaat Tarihi

13 Mart 2024

6.    Değerlendirme

Yarışmaya katılan eserler, Okul Yürütme Komisyonu tarafından değerlendirilecektir.

7.    Sonuçlar

Sonuçlar, seçici kurullar tarafından değerlendirilip uygun görülen yer ve zamanda açıklanacak ve sonuçların ilanı ise tören öncesinde gerçekleştirilecektir.

8.    Ödüller

Yarışmada derece alan öğrencilere verilecek ödüller aşağıdaki gibidir:

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ "“MASAL OKUMALARI VİDEO-FİLM YARIŞMASI”

1. Katılım Belgesi ve Kantin Fişi (100TL)

2. Katılım Belgesi ve Kantin Fişi (75TL)

3. Katılım Belgesi ve Kantin Fişi (50TL)

9. Değerlendirme Kriterleri

Video-Film  Değerlendirme Kriterleri