E-Güvenlik Politikamız

BAŞİSKELE GÜBRETAŞ ORTAOKULU E-GÜVENLİK POLİTİKASI

• Öğretmen ve öğrencilerin kişisel bilgileri sosyal medyada paylaşılmaz.

• Okul personeli ve öğrencilerin fotoğrafları internette herkese açık ortamlarda paylaşılmaz.

• Öğrencilerin yüzleri görünecek şekilde fotograf ve video çekilip internette paylaşılmaz.

• Okulumuzda uygulanacak projelere katılacak öğrencilerin velilerinden izin belgesi alınır.

• Öğrenciler okula cep telefonu getiremezler.

• Öğrenciler öğretmeninin belirlediği günler dışında okula tablet getiremezler.

• Öğrenciler okulda proje çalışmaları ve diğer etkinlikler için Milli Eğitim Bakanlığı denetimindeki internet ağını kullanabilirler.

• Okul içerisinde proje için olsa bile sadece öğretmenler kayıt cihazları kullanabilirler.

• Okulumuzda uygulanan projelerde, proje ortakları ile yapılan görüntülü iletişimler öğretmenler tarafından okul saatleri içerisinde yapılır.

• Okulumuzda ''Güvenli İnternet Günü'' kutlanmaktadır. Bu gün çerçevesinde şubat ayının ilk haftası velilere ve öğrencilere bilgilendirme toplantıları yapılır.Konu ile ilgili pano hazırlanır.

• Sınıf veli toplantılarında e-güvenlik konusu hakkında bilgilendirmeler yapılır.

• İlkokul müfredatının Hayat Bilgisi,Sosyal Bilgiler ve Türkçe dersi programlarında bulunan e-güvenlik ile ilgili kazanımları sınıf içersinde gerekli önem gösterilerek işlenir.

• Okul girişi ve okul koridorlarına e-güvenlik kapsamındaki uyarı levhaları asılır.

• Okulumuz e-güvenlik politikası, MEB tarafından yayınlanan "Okullarda Sosyal Medyanın Kullanılması" genelgesi doğrultusunda belirlenmiştir.

Ş. Selçuk DİKBAŞ

Yayın: 02.11.2021 - Güncelleme: 06.12.2023 10:02 - Görüntülenme: 146