DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ SÖZLÜK TASARIM YARIŞMASI

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

SÖZLÜK TASARIM YARIŞMASI

1.Konu

“Sözlük Tasarım” Yarışması. Günümüzde teknolojik gelişmelerin sonucunda kullanımı azalmış olan sözlükler, gençlerin ilgisini çekebilecek bir tasarımda, yaratıcı ve ilgi çekici olarak hazırlanacaktır. Sözlük tematik olarak hazırlanacaktır, belirlenen bir konu (eğitim, spor, tarih, mizah, sosyal bilimler sözlüğü) üzerine sözlük oluşturulacaktır.

2.Amaç

Türk Millî Eğitimin temel amaçları doğrultusunda; Bir dilde sözlerin bütünü, “söz hazinesi, söz dağarcığı, kelime hazinesi, kelime kadrosu vokabüler” olarak tanımlanan söz varlığı, bireyler arası iletişim için çok önemlidir. Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

3.Katılım Şartları

Kocaeli İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmî ve özel tüm eğitim kurumları öğrencileri katılabilecektir.

1.  Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) sözlük ile katılabilir.

2. Sözlükler özgün bir şekilde hazırlanacaktır. Öğrenci sözlüğü hazırlarken kendi el yazısını

kullanacaktır. Bilgisayarda dizilmiş, yazılmış sözlükler yarışmadan elenecektir.

3. Sözlük teması, sözlüğün kapağında yer alacaktır. Sözlük oluştururken kullanılan kaynakça sözlüğün sonunda belirtilecektir. (Kullanılacak kaynakça yarışma şartnamesinin sonunda eklidir)

4. Sözlükler;ortaokul kademesinde 75-100, arası kelime içermelidir ve kâğıtlar tek yönlü kullanılmalıdır.

5. Sözlükler resimli, çizimli, şekilli, siyah- beyaz ya da renkli hazırlanabilir.

6. Sözlüğün arka kapak iç sayfasına; öğrencinin adı-soyadı, okulu ve ilçesi yazılacaktır.

7.Dereceye giren sözlüklerde; A5 Boyutunda kağıt kullanılması (ciltleneceği için) soldan en az 2 cm olmak üzere (yan taraflarından) boşluk bırakılması gerekmektedir.

Yayın: 13.12.2023 - Güncelleme: 13.12.2023 10:04 - Görüntülenme: 46